Beauty

Σπιτικές μάσκες αργίλου

3:10 μ.μ.

Συνταγές για σπιτικές μάσκες αργίλου


Οι μάσκες αργίλου έχουν καταπραϋντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα, απορροφούν την λιπαρότητα και το σμήγμα από τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα την απόφραξή τους.Επίσης βοηθούν πολύ στην καταπολέμηση της ακμής. 





Μάσκα αργίλου για λιπαρό δέρμα

Αναμείξτε 1 ασπράδι αυγού με μισή κουταλιά αλάτι και στη συνέχεια προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη αργίλου. Ανακατέψτε καλά και απλώστε στο πρόσωπο.


Μάσκα αργίλου για την ακμή

Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας αργίλο με 2 κουταλιές βότκα και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό αλόης. Αν το μείγμα γίνει πολύ πηχτό προσθέστε λίγο νερό.


Μάσκα αργίλου για σύσφιξη προσώπου

Προσθέστε 1 κουταλάκι μέλι σε λίγο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το γάλα. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα σε ένα δοχείο που περιέχει 1 κουταλιά της σούπας άργιλο και ανακατεύετε. προσθέστε τόσο γάλα έτσι ώστε το μείγμα να πάρει κρεμώδη υφή.


Μάσκα αργίλου με αντιγηραντικές ιδιότητες

Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά μέλι, λίγο χυμό λεμόνι και 1 κουταλιά σκόνη αργίλου. Αν το μείγμα είναι αρκετά παχύρρευστο προσθέστε λίγο γάλα.


Μάσκα αργίλου για όλους τους τύπους επιδερμίδας

Αναμείξτε 2 κουταλιές βρώμη (βρασμένες σε γάλα) με 1 κουταλιά πηλό και 3-4 κουταλιές γάλα. Απλώστε στο πρόσωπο και αφήστε να δράσει για 20 λεπτά.

You Might Also Like

0 σχόλια