Beauty

Concealer

2:51 μ.μ.




Πολύ σημαντικό μέρος στο μακιγιάζ για να δείχνει το πρόσωπό μας αψεγάδιαστο και φωτεινό, είναι η κάλυψη κάποιων ατελειών του προσώπου (αποχρωματισμοί, σπυράκια, μαύροι κύκλοι, ερυθρότητα κ.ά.).
Αυτή η κάλυψη δεν γίνεται απλά με foundation, αλλά με ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις προϊόντα (concealer, corrector, color corrector). Απ’ αυτά χρησιμοποιείτε μόνο όσα σας χρειάζονται, όχι όλα, και με τη σωστή σειρά και ποσότητα.




Ανάλυση και Χρήση:
• Concealer: Είναι απαραίτητο και βασικό προϊόν. Φωτίζει την περιοχή κάτω απ’ τα μάτια και κρύβει ατέλειες όπως, σκούρες ή γαλαζωπές αποχρώσεις, tattoos, σημάδια εκ γενετής, βαθουλώματα.
Τοποθετείται επίσης, γύρω απ’ τη μύτη και τα χείλη και στο σαγόνι.
• Corrector: Καλύπτει εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα κάτω απ’ τα μάτια (έντονοι μαύροι κύκλοι). Τοποθετείται πριν το concealer.
• Color Corrector: Διορθώνει τυχόν αποχρωματισμούς του προσώπου, όπως κοκκινίλες (σπυράκια-ερυθρότητα), πανάδες, φακίδες, σπασμένα αγγεία.
Τοποθετείται πριν το foundation και το concealer.
Χρωματολόγιο:
Πολλές φορές ενώ ξέρουμε ποιο προϊόν πρέπει να αγοράσουμε, δεν ξέρουμε τι απόχρωση μας ταιριάζει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το λεγόμενο “Racoon-look” (φωτεινό το πρόσωπο με ακόμα πιο έντονους μαύρους κύκλους). Έχοντας διαλέξει λάθος απόχρωση τονίζεται ακόμα περισσότερο το πρόβλημα αντί να καλυφθεί. Λίγα λόγια, λοιπόν, για τις χρωματικές αποχρώσεις που ταιριάζουν στις περισσότερες επιδερμίδες.

• Concealer: Η βάση του πρέπει να είναι κίτρινη και όχι ροζ, για να δείχνει πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Το καλύτερο θα ήταν να βρίσκαμε ακριβώς στον τύπο του δέρματός μας, αλλά επειδή αυτό είναι σπάνιο, θα πρέπει να είναι 1-2 τόνους πιο ανοιχτό από το foundation που χρησιμοποιούμε.
• Corrector: Εάν έχετε λευκό δέρμα επιλέξτε ανοιχτά χρώματα, όπως bisque (μπεζ ροζ) και light pink (ανοιχτό ροζ). Εάν έχετε σκούρο θα κινηθείτε στις αποχρώσεις του peach (ροδακινί) και dark peach (σκούρο ροδακινί).
• Color Corrector: Οι χρωματισμοί που καλύπτουν τις ατέλειες στο πρόσωπό μας είναι οι ακριβώς αντίθετοι (απέναντι) στον χρωματικό κύκλο.


Παράδειγμα:
• Πράσινο: Εξουδετερώνει τις κοκκινίλες (σπυράκια, ερυθρότητα) και τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία.
• Πορτοκαλί (Ροδακινί): Ακυρώνει το μπλε και φωτίζει τις σκοτεινές περιοχές. Χρησιμοποιείται για έντονο πρόβλημα κάτω από τα μάτια, τα οποία συνήθως συνοδεύονται από μπλε αιμοφόρα αγγεία ή μώλωπες γαλαζωπούς ή πράσινους. Χρησιμοποιείται για την κάλυψη κρεατοελιών και μπλε tattoos. Επίσης, καλύπτει φλέβες και κηλίδες που έχουν προκληθεί στο πρόσωπο από τον ήλιο. Είναι ιδανικό για να φωτίσει την επιδερμίδα γενικά ή να ζεστάνει τις πιο ωχρές.
• Μωβ: Ουδετεροποιεί κάθε κιτρινωπή ατέλεια, όπως πανάδες σε χλωμές επιδερμίδες και σκούρα σημάδια σε σταρένιες επιδερμίδες.

• Ροζ: Αποκρύπτει καφέ ή γκρι σημάδια γήρανσης.
• Κίτρινο: Ιδανικό για μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια εξουδετερώνει μωβ κηλίδες ή μελανιές.
• Άσπρο: Είναι μόνο για λάμψη.

Η χρωματική γκάμα είναι μεγάλη γι’ αυτό πρέπει να γίνει σωστή επιλογή. Ανάλογα με το υπόστρωμα του δέρματος (κίτρινες ή ροζ αποχρώσεις), η εφαρμογή των προϊόντων μπορεί να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί για την κάλυψη ατελειών στο πρόσωπο να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε από δύο έως τέσσερα χρώματα (color corrector). Γι’ αυτό υπάρχουν στο εμπόριο παλέτες με διάφορες αποχρώσεις για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
Οι περισσότερες γυναίκες έχουν κίτρινους τόνους στο υπόστρωμα της επιδερμίδας τους, γι’ αυτό συνιστάται το foundation και το concealer να έχουν κίτρινη βάση.
Ροζ υπόστρωμα έχουν οι γυναίκες που έχουν πολύ λευκή επιδερμίδα (σαν πορσελάνη) και καίγονται από τον ήλιο και όταν είναι στη σκιά.

Εφαρμογή:
Όλα τα προϊόντα είναι σε διάφορες μορφές (υγρή, stick, πούδρα, κρεμώδη). Αν είναι υγρό ή stick μπαίνει μετά το foundation. Αν είναι κρεμώδες ή πουδρέ μπαίνει πριν το foundation.
Το corrector (όπου χρειάζεται) μπαίνει πριν το concealer.
Μην τοποθετείτε πολύ προϊόν, γιατί στη διάρκεια της ημέρας, θα μαζευτεί στις γραμμές έκφρασης και θα έχετε αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό. Είναι αρκετά καλυπτικά και με λίγη ποσότητα θα έχετε ένα φωτεινό βλέμμα.
• Concealer, Corrector: Ξεκινάμε από την εσωτερική γωνία του ματιού να τοποθε�ούμε μικρές ποσότητες (κουκίδες) ταμποναριστά με το πινέλο, ένα τριγωνικό σφουγγαράκι ή το χέρι μας (προτελευταίο δάχτυλο, γιατί είναι το πιο αδύναμο). Συνεχίζουμε στην περιοχή κάτω από το μάτι, καταλήγοντας στην εξωτερική γωνία. Δημιουργούμε ένα τρίγωνο από την εξωτερική και εσωτερική γωνία προς το ρουθούνι, για να φωτίσουμε όλη την περιοχή και όχι μόνο κυκλικά. Δεν τοποθετείται στο καπάκι γιατί επιβαρύνει. Απλώνετε ομοιόμορφα ταμποναριστά, χωρίς να τραβάτε ή να τρίβετε, διότι η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.
Στην περίπτωση που υπάρχουν σακούλες, τοποθετείστε άλλη μια στρώση concealer ακριβώς κάτω από την πρησμένη περιοχή, για να κρύψετε τυχόν σκιές.
Ύστερα με ένα πινέλο σταθεροποιείτε το concealer πούδρα.
Τοποθετείτε ταμποναριστά πούδρα σε σκόνη για ένα ανάλαφρο αποτέλεσμα (όχι compact γιατί επιβαρύνει τη συγκεκριμένη περιοχή). Βάζετε και στο καπάκι για να μειώσετε τη λιπαρότητα και να το προετοιμάσετε για τη σκιά.
Για πολύ λιπαρά μάτια καθαρίστε απαλά με ένα χαρτομάντιλο πριν την εφαρμογή.
• Color Corrector: Τοποθετείται τοπικά, όπου υπάρχει ατέλεια, εστιάζοντας περισσότερο στο τελείωμα του προβλήματος. Το απλώνετε ταμποναριστά με ένα πινέλο, σφουγγαράκι ή καλύτερο με το δάχτυλό σας για να απλωθεί ομοιόμορφα, καθώς η θερμοκρασία του δέρματος βοηθάει να απορροφηθεί και να αναμειχθεί πιο γρήγορα το προϊόν. Αν είναι σε υγρή μορφή το προϊόν σας, περιμένετε λίγο να στεγνώσει, προτού περάσετε από πάνω το concealer (το ίδιο ισχύει για όλα τα προϊόντα σε αυτή τη μορφή). Τέλος σταθεροποιείτε με πούδρα.
Τέλος, αν μαζευτεί προϊόν στις γραμμές έκφρασης, ταμποναριστά και απαλά με ένα χαρτομάντιλο αφαιρέστε την ποσότητα που επιθυμείτε.

You Might Also Like

0 σχόλια