200g βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
450g ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
2tbsp (30mL) γάλα
1 βανίλια(ή 1/2 tsp εκχύλισμα βανίλιας)
- Χτυπάτε το βούτυρο για 2-3 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα.
- Βάζουμε τη μισή ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για να μην πεταχτεί όλη η άχνη έξω. Σιγά σιγά αυξάνουμε την ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και κάνουμε το ίδιο.
- Ρίχνουμε το γάλα και σιγά σιγά αυξάνουμε την ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε τον πάτο του μίξερ γιατί πάντα μένει κάτι.
- Ρίχνουμε τη βανίλια και βάζουμε λίγο γάλα αν το βλέπετε ότι είναι πολύ πηχτό και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα.
Για να πετύχει δε πρέπει να βιάζεστε γιατί θέλει χρόνο και πρέπει να αλλάξει το χρώμα από το βούτυρο, να είναι αρκετά "χλωμό".
Κρατάει για 3 μέρες σε αεροστεγώς μπωλ.
Για το πώς πρέπει να είναι δείτε το βίντεο!
0 σχόλια