Ebay - Πως να αγορασεις Online?!

7:30 μ.μ.

Κάποιοι το λατρεύουν... κάποιοι πάλι το φοβούνται. Το Ebay είναι ένα Online κατάστημα με τους περισσότερους πωλητές να είναι από την Κίνα. Υπάρχουν και από άλλες χώρες φυσικά αλλά η πλειοψηφία είναι από Κίνα. Δεν είναι τόσο επικίνδυνο να αγοράσεις πράγματα από το ebay ή από άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα αρκεί να κάνεις πρώτα ένα μικρό έλεγχο στο Google (για σελίδες εκτός Ebay) εάν υπάρχουν παράπονα. 



-  Θα εξηγήσω εδώ τον τρόπο αγοράς (δικό μου τρόπο αγοράς) από το Ebay. Το πρώτο βήμα είναι να φτιάξεις ένα λογαριασμό στο ebay και να εισάγεις τα στοιχεία της κάρτας σου. Εγώ προσωπικά προτείνω πρώτα την δημιουργία λογαριασμού στο Paypal όπου σε προστατεύει στις αγορές σου. Έτσι θα επιλέξεις στο Ebay σαν τρόπο πληρωμής το Paypal. Πρέπει να βάλεις τα πραγματικά σου στοιχεία γιατί είναι απαραίτητα για την σωστή αποστολή των αγορών σου.


 - Αφού κάνεις τον λογαριασμό σειρά έχει η έρευνα αγοράς. Πρέπει να προσέχεις κάποιες λεπτομέρειες στο αντικείμενο που κοιτάς και τον πωλητή του. Δηλαδή όταν πατάς σε ένα αντικείμενο που ενδιαφέρεσαι να το αγοράσεις, στα δεξιά σου θα δεις τα στοιχεία του πωλητή. Να δίνεις προσοχή στα 'αστεράκια' που έχει αλλά το πιο σημαντικό είναι το θετικό Feedback του. Στην εικόνα βλέπεις το 99%!? Είναι ένα αρκετά καλό ποσοστό και θα αγόραζα από αυτόν τον πωλητή. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σε κοροϊδέψουν αλλά έτσι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες. Εγώ προσωπικά πάντα επιλέγω κάποιον με ποσοστό 98% και πάνω. 



- Εάν θέλεις να το ελέγξεις περισσότερο τότε μπορείς να πας στο "κατάστημα" του πατώντας στο "Visit Store" και θα σου βγάλει κάτι όπως στη παραπάνω εικόνα. Εδώ τώρα θα δεις πόσο καιρό έχει το "κατάστημα" του και όλα τα σχόλια που του έχουν αφήσει! Θετικά, αρνητικά και ουδέτερα. Όταν πατήσεις στα αρνητικά μπορείς να τα διαβάσεις(εικόνα παρακάτω). Συνήθως αυτό το κάνω όταν θέλω να αγοράσω κάτι λίγο ακριβό ή κάτι που το χρειάζομαι πολύ και δε θέλω να πέσω θύμα απάτης.

 
 - Όταν είστε σίγουροι για την αγορά σας απλά πατήστε "Buy Now" και θα σας ζητήσει πληρωμή και να συνδεθείτε στο Paypal (εάν έχετε επιλέξει αυτό το τρόπο πληρωμής). 

Σχετικά με τις κάρτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις αγορές είναι πολλές. Σε όποια τράπεζα κι αν πάτε θα σας προτείνουν τις προπληρωμένες κάρτες που είναι για αυτό το σκοπό (Online αγορές), Συνήθως έχουν μικρές επιπλέον χρεώσεις που τις μαθαίνετε στην τράπεζα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις χρεωστικές κάρτες που σας επιτρέπει το site. 

Γενικά μη φοβάστε να κάνετε αγορές μέσω Internet. Είναι ένας γρήγορος και ξεκούραστος τρόπος να αποκτήσετε ότι θέλετε χωρίς να το ψάξετε σε όλη την αγορά (ή να μην έχει έρθει ακόμη στην ελληνική αγορά) και πολλές φορές με μεγάλη διαφορά στη τιμή. 

Καλες αγορες!!!!! 






You Might Also Like

0 σχόλια