Σοκολατένια απόλαυση με Nutella
Περιγραφή
Εύκολο, φίνο και νόστιμο γλυκό γι'αυτούς που αγαπούν τη σοκολάτα!
Τι χρειαζόμαστε:
What we need:
Two packets of biscuits ptimper
800 ml cream milk ..
200g dark chocolate
400 gram Nutella
1 cup cold milk
How we do it:
A few secrets yet
-For quick liquidation of Nutella put the jar in warm water.
-The two packages ptimper I write correspond exactly 66 cookies recipe, so it is advisable to have a spare.
Περιγραφή
Εύκολο, φίνο και νόστιμο γλυκό γι'αυτούς που αγαπούν τη σοκολάτα!
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 πακέτα μπισκότα πτιμπέρ
- 800 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 400 γραμμάρια Nutella
- 1 ποτήρι γάλα κρύο
Πώς το κάνουμε:
- Τοποθετούμε το βάζο της Nutella σε ζεστό μέρος για να ρευστοποιηθεί το εσωτερικό της.
- Σε μια γαλατιέρα ρίχνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε να ζεσταθεί καλά. Μετά ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά, έως ότου λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα 600 ml κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε όλη τη Nutella και χτυπάμε με το μίξερ. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα της κουβερτούρας και συνεχίζουμε το χτύπημα, έως ότου ενωθούν όλα τα υλικά και αφρατέψει η κρέμα μας. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει.
- Βρέχουμε τα 22 μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα σκέυος διαμέτρου 32Χ42εκ. Περιχύνουμε με το 1/4 της κρέμας, την οποία απλώνουμε με ένα κουτάλι. Συνολικά κάνουμε τρεις στρώσεις μπισκότου και τρεις στρώσεις κρέμας. Η περισσότερη κρέμα μπαίνει επάνω.
- Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να το γαρνίρουμε με Nutella, τρούφα, ξηρούς καρπούς, σαντιγί ή ότι άλλο μας αρέσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
-Για γρήγορη ρευστοποίηση της Nutella βάλτε το βάζο σε ζεστό νερό.
-Τα 2 πακέτα πτιμπερ που γράφω αναλογούν ακριβώς στα 66 μπισκότα της συνταγής, γι'αυτό καλό θα είναι να έχετε και ένα εφεδρικό.
in english:
What we need:
Two packets of biscuits ptimper
800 ml cream milk ..
200g dark chocolate
400 gram Nutella
1 cup cold milk
How we do it:
1.) Place the jar of Nutella in a warm place to be liquidated within.
2.) In a milk jug pour 200 ml cream and put it to warm up well. Then add the chocolate broken into pieces, remove from heat and stir vigorously until completely melted couverture.
3.) In a bowl, pour the 600 ml cream, pour all the Nutella and beat with mixer. Then pour the mixture couverture and continue beating until all ingredients together and our fluffy cream. Refrigerate for 1-2 hours to shake.
4.) Wet 22 biscuits in milk and poured into a pan diameter 32Ch42ek. Pour 1/4 of the cream, which spread with a spoon. Overall do three layers of biscuit and cream three layers. The more cream tucked up.
5.) We put our dessert in the fridge to cool and then cut it into pieces. We can garnish with Nutella, sprinkles, nuts, whipped cream or our other likes.
A few secrets yet
-For quick liquidation of Nutella put the jar in warm water.
-The two packages ptimper I write correspond exactly 66 cookies recipe, so it is advisable to have a spare.
0 σχόλια