Beauty

Σκασμένες φτέρνες - Πως να το διορθώσεις!

11:58 π.μ.



1. Ανακατέψτε 1/4 κούπας Listerine (όποιο θέλετε) με 1/4 κούπας ξίδι και 1/2 κούπας ζεστό νερό. Μουλιάστε τα πόδια σας για 10 λεπτά και όταν τα βγάλετε το νεκρό δέρμα θα φεύγει πιο εύκολα. Ενυδατώστε με μία κρέμα ποδιών.

2. Μάσκα με λεμόνι, αλάτι, γλυκερίνη, ροδόνερο για ποδόλουτρο: 
Πρόκειται για την τέλεια σπιτική θεραπεία για σκασμένες φτέρνες. Πάρτε μια λεκάνη με ζεστό νερό στο οποίο θα προσθέσετε  αλάτι,  χυμό λεμονιού, γλυκερίνη και ροδόνερο. Bυθίστε τα πόδια σας σε για περίπου 15-20 λεπτά σε αυτό το νερό. Χρησιμοποιώντας μια ελαφρόπετρα ή οτιδήποτε ειδικό για την περιοχή, τρίψτε τις φτέρνες και τις πλευρές των ποδιών σας. Πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη χωρίς αραίωση, 1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο και 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και μετά την ανάμιξη, εφαρμόστε πάνω στις σκασμένες φτέρνες σας.  Μπορείτε να φορέσετε ένα ζευγάρι κάλτσες και να αφήσετε αυτό το μείγμα για όλη την νύχτα, μέχρι την επόμενη μέρα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό το πρωί. Επαναλάβετε για λίγες μέρες μέχρι οι φτέρνες να επουλωθούν και να απαλύνουν.

3. Φυτικά έλαια:  (ότι φυτικό λάδι έχετε στο σπίτι)Μετά το πλύσιμο των ποδιών σας και τον καθαρισμό και αφού τα στεγνώσετε εντελώς, απλώστε ένα στρώμα φυτικού ελαίου πάνω τα ραγισμένα μέρη των ποδιών σας. Φορέστε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και αφήστε το όλη τη νύχτα. Το πρωί, ξεπλύνετε και επαναλάβετε για λίγες μέρες για να εξομαλυνθούν και να επουλωθούν τα πόδια.

4. Μάσκα ποδιών με μπανάνα και αβοκάντο: 
Πάρτε τον πολτό από μια ώριμη μπανάνα και εφαρμόστε πάνω στα ραγισμένα τμήματα της φτέρνας και των ποδιών. Κρατήστε για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια μάσκα ποδιών στο σπίτι χρησιμοποιώντας μια ώριμη μπανάνα και αβοκάντο. Ρίξτε μια ώριμη μπανάνα και μισό αβοκάντο. Ανακατέψτε όλα σε ένα μπλέντερ μαζί. Εφαρμόστε αυτήν την παχιά κρέμα στις φτέρνες και στα πόδια σας. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε  αιθέρια έλαια, βιταμίνες και λίπη, έτσι αυτή η πάστα θα βοηθήσει να θεραπευθούν οι σκασμένες φτέρνες  και θα τις κρατήσει μαλακές και ενυδατωμένες.

5. Κερί παραφίνης: 
Αυτή είναι μια ιδιαίτερα καλή θεραπεία για σκασμένες και πληγωμένες φτέρνες. Πάρτε  κερί παραφίνης και ανακατέψτε το με λάδι μουστάρδας ή λάδι καρύδας.  Θερμάνετε το μείγμα σε ένα τηγάνι μέχρι το κερί να λιώσει τελείως. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και όταν είναι δροσερό, εφαρμόστε πάνω από τα πόδια σας. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε πριν πάτε για ύπνο, φορώντας ένα ζευγάρι κάλτσες. Αφαιρείτε και πλένετε το πρωί.
6. Μέλι
Το παρθένο ελαιόλαδο είναι ένας από τους πιο φυσικούς τρόπους για να αποκτήσετε λείες και απαλές, υγιή φτέρνες. Εφαρμόστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με  ένα κομμάτι βαμβάκι και κάντε απαλό μασάζ  με κυκλικές κινήσεις για 10-15 λεπτά. Φορέστε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες  και ξεπλύνετε μετά από μια ώρα. Στη συνέχεια, πάρτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού ή έλαιο λεβάντας βάλτε τα σε ένα μικρό μπουκάλι νερό και προσθέστε  ίση ποσότητα νερού. Ανακατέψτε καλά  για να έχετε ένα παχύ υλικό. Εφαρμόστε αυτήν την σπιτική κρέμα ποδιών στα πόδια σας μερικές φορές μέσα στην ημέρα, αλλά και για όλη τη νύχτα.

7. Βρώμη
Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας βρώμη και λίγο λάδι jojoba, για να κάνει μια παχιά πάστα. Εφαρμόστε στα πόδια σας, ειδικά πάνω στις φτέρνες και τα ραγισμένα τμήματα. 
Αφήστε το μείγμα πάνω για περίπου μισή ώρα και ξεπλύνετε με κρύο νερό .Στεγνώστε
Κάντε το αυτό κάθε δεύτερη ημέρα για να αφαιρέσετε όλες τις ρωγμές.

8. Σησαμέλαιο: 
Εφαρμόστε σησαμέλαιο στις φτέρνες σας και σε οποιαδήποτε σκασμένα τμήματα κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Κάντε μασάζ μέχρι να το πιεί το δέρμα.Κάντε το αυτό κάθε βράδυ για να απαλλαγούμε από τα σκασίματα και για να έχετε όμορφα και υγιή πόδια.


9. Βαζελίνη και χυμός λεμονιού:
Καθαρίστε και στεγνώστε τις φτέρνες σας. Όταν τα πόδια σας θα είναι απολύτως καθαρά βυθίστε σε ζεστό νερό και απολαύστε  για περίπου 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε και στεγνώστε. Πάρτε 1 κουταλάκι βαζελίνη και το χυμό ενός λεμονιού. Τρίψτε αυτό το μίγμα στις φτέρνες  και τα άλλα σκασμένα τμήματα του ποδιού σας. Τρίψτε καλά , μέχρι να απορροφηθεί  από το δέρμα. Εφαρμόστε αυτό το μίγμα πριν πάτε για ύπνο και να το αφήσετε όση ώρα θα κοιμάστε, φορώντας ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες, καθώς αυτές οι  παγιδεύουν τη θερμότητα του σώματος και αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του μείγματος. Ξεπλύνετε το πρωί.

10.Μέλι:
Το μέλι παρέχει την ενυδάτωση που χρειάζονται τα πόδια σας ενώ έχει μεγάλη αντιβακτηριακές ιδιότητες. Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι μέλι σε μισή λεκάνη  ζεστό νερό. Ενυδατώστε τα πόδια σας για περίπου 15-20 λεπτά. Τρίψτε απαλά τις φτέρνες

11. Ρυζάλευρο:
Αυτό είναι υπέροχο για τρίψιμο των ποδιών. Πάρτε 2-3 κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο και προσθέστε μερικές κουταλιές μέλι και το μηλόξυδο για να κάνετε μια παχιά πάστα. Αν οι φτέρνες σας είναι εξαιρετικά ξηρές και σκασμένες, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Ενυδατώστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και τρίψτε απαλά με αυτή την πάστα για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα από τα πόδια σας.

You Might Also Like

0 σχόλια