Περιγραφή
Γρήγορη τάρτα και γευστικότατη! Όλοι θα νομίζουν ότι είναι "έτοιμη". Ειδικά η καραμέλα είναι έκπληξη!
Τι χρειαζόμαστε:
Βάση:
- 250-300 γρ. σοκολατένια μπισκότα
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Καραμέλα:
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 190 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. βούτυρο
- μία πρέζα αλάτι
- 150 γρ. καρύδια ολόκληρα ή χοντροκομμένα
Γκανάζ:
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
Πώς το κάνουμε:
Βάση:
- Κάνουμε τρίμμα τα μπισκότα ή στο μούλτι ή πατώντας τα με τον πάτο ενός νεροπότηρου σε ένα μπολ.
- Σε μία ταρτιέρα ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και το πατάμε με τα χέρια να απλώσει ομοιόμορφα η βάση της τάρτας μας.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω αντίσταση για 15 λεπτά στην τελευταία σχάρα.
Καραμέλα:
- Σε τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ζάχαρη και περιμένουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά (αν είναι μέχρι το 9 η κουζίνα στο 7), μόλις αρχίζει και λιώνει προσθέτουμε ακόμα 2 κ.σ. ζάχαρη. Αυτό το επαναλαμβάνουμε κάθε φορά μέχρι να τελειώσει όλη μας η ζάχαρη, ανακατεύοντας πάντα.
- Ζεσταίνουμε αρκετά την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν αρχίσει να βράζει με προσοχή γιατί φουσκώνει, την ρίχνουμε στο τηγάνι με την καραμέλα μας.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει σαν γλάσο η υφή της, περίπου 4-5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά κα προσθέτουμε βούτυρο και αλάτι. Ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω από την σοκολατένια βάση και πασπαλίζουμε τα καρύδια.
Γκανάζ:
- Σε μπολ αλουμινένιο ή γυάλινο κόβουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να λιώσουν τα κομμάτια.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να γίνει χλιαρή και την περιχύνουμε στην τάρτα μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι απο τον Ακή στο"πρωινό μου" με κάποιες παραλλαγές στα γραμμάρια. Στην βάση έβαλα cookies με σοκολάτα υγείας αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια σοκολατένια μπισκότα επιθυμείτε ή και ανάμικτα. Διατηρείται η τάρτα εκτός ψυγείου. Μπορούμε την επιφάνεια της τάρτας να την διακοσμήσουμε με καβουρδισμένος ξηρούς καρπούς.
0 σχόλια