bacon

Σπιτικά burgers

1:44 μ.μ.


These burgers are a success every time!!!! Delicious and easy!!! You just need some patience and when you try it you'll make it more than once!!!
Αυτά τα burgers κάθε φορά που τα φτιάχνω είναι επιτυχία!!!! Πεντανόστιμα και πανεύκολα!! Λίγη υπομονή να έχετε και μόλις τα δοκιμάσετε θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια!!!

For the construction of the burgers you'll need:

Για την συναρμολόγηση των burgers χρειάζεστε:
2 burger buns - 2 Ψωμάκια για burger
2 big burgers - 2 μεγάλα μπιφτέκια
2 pieces of lettuce - 2 φύλλα μαρουλιού
2-4 fried bacon slices - 2-4 φέτες μπέικον τηγανισμένο
2-4 cheddar slices - 2 με 4 φέτες τυρί cheddar
2 tomato slices - 2 φέτες ντομάτα
barbeque sauce - μπάρμπεκιου σως
onion rings - ροδέλες κρεμμυδιού
fried potatoes - τηγανητές πατάτες


Πιο αναλυτικά:
Burger Buns - Ψωμάκια για burgers
First lets start from the burger buns recipe. I was looking for a long time to find the perfect one and thank god i found it! I always choose this recipe for buns because it's an easy success.
Πρώτα ας ξεκινήσουμε με την συνταγή για τα ψωμάκια. Έψαχνα πολλές συνταγές για να βρω την καλύτερη και την πέτυχα. Την φτιάχνω πάντα με μεγάλη επιτυχία οπότε σημαίνει πολύ καλή συνταγή για μένα!!!
The recipe is for 8 big burger buns and you'll need:
Η συνταγή είναι για 8 μεγάλα burger ψωμάκια και θα χρειαστείτε:
2 1/2 teaspoons dry yeast1 πακέτο ξερή μαγιά 
1 cup warm water not very hot or very cold225ml ζεστό νερό όχι καυτό γιατί θα χαλάσει η μαγιά
1 big egg 1 μεγάλο αυγό
3 tablespoons butter3 κουταλιές της σούπας ή 45γρ. βούτυρο
3 tablespoons sugar3 κουταλιές της σούπας ή 45γρ. ζάχαρη
1 1/4 teaspoons salt 1 μικρό κουταλάκι αλάτι
3 1/2 cups flour for all purposes437.5 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

(1/2 cup from the floour will go with the dry yeast and water - Tα 70γρ. από το αλεύρι θα μπούνε με την μαγιά και το νερό και το υπόλοιπο μετά)
For the baking:
Για το ψήσιμο:
1 tbsp with 1 egg bitten 1 αυγό χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας γάλα
sesameσουσάμι
Bake at 190 C - 375 degrees F. for 15-17 min Ψήνετε στους 190 C βαθμούς για 15-17 λεπτά 
In the video below you'll find the full instructions on how to make it.Στο βίντεο θα δείτε αναλυτικές οδηγίες για το πως φτιάχνετε. 



Burgers - Μπιφτέκια για burger
After the burger buns is the time to make the burgers. The recipe is for 2 big burgers. If you want to make more just double the recipe as many times you want.
Αφού φτιάξετε τα ψωμάκια σειρά έχουν τα μπιφτέκια. Η συνταγή είναι για 2 τεράστια μπιφτέκια δηλαδή για 2 μεγάλα burger. Αν θέλετε να κάνετε παραπάνω ψωμάκια burgers τότε πολλαπλασιάστε την συνταγή όσες φορές θέλετε.
For 2 big burgers you'll need:
Για 2 μεγάλα μπιφτέκια λοιπόν θα χρειαστείτε:
500gr of minced beef or half beef/half pork (if you have less it's ok you just have smaller burgers)500γρ. κιμά (και λίγο λιγότερο κιμά αν έχετε φτάνει) ανάμεικτο ή μοσχαρίσιο
1 egg1 αυγό
3 tbsp mustard 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1-2 tbsp barbeque sauce1-2 κουταλιές της σούπας μπάρμπεκιου σως
salt, pepper, cumin, oregano, paprikaαλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη,πάπρικα (και ότι μπαχαρικό θέλετε εσείς) 
breadcrumbs as much needed so you can shape the burgersτριμμένη φρυγανιά όσο χρειάζεστε για να πλάθονται τα μπιφτέκια σας
You mix everything togerther but not for too long because the meat will be tough. You shape them depended on the size you want youw burgers. It would be best to leave the burger chill a little before you bake them.
Τα ανακατεύετε όλα μαζί όχι για πολύ ώρα μην σφίξει ο κιμάς. Τα φτιάχνετε σε μεγάλα μπιφτέκια αλλά να είναι ανάλογα με το μέγεθος από τα ψωμάκια σας. Καλό θα ήταν να τα αφήσετε λίγα λεπτά να ενωθούν τα υλικά αλλά αν βιάζεστε μπορείτε να τα ψήσετε κατευθείαν.
After you bake them and while they are still warm place the cheddar on top to melt.
Αφού τα ψήσετε και όσο ακόμη είναι ζεστά βάλτε το cheddar από πάνω να λιώσει.

Onion rings – Ροδέλες κρεμμυδιού
Onion rings are oniond fried with a simple flour mix that makes them delicious.
Οι ροδέλες κρεμμυδιού είναι το κρεμμύδι τηγανισμένο σε ένα απλό χυλό που τα κάνει πεντανόστιμα.
You'll need:
Θα χρειαστείτε:
1 big onion cut in circles (not too thick and not too thin otherwise it'll be uncooked) - 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε ροδέλες (όχι πολύ χοντρές αλλά όχι και πολύ λεπτές γιατί σε θα προλάβει αλλιώς να ψηθεί)
1 cup flour - 1 κούπα αλεύρι
half cup milk - μισή κούπα γάλα
salt, pepper, oregano, paprika - αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα
1 tbsp barbeque sauce - 1 κουταλιά της σούπας μπάρμπεκιου σώς
and water depending on how much it needs to become a slightly thick batter - και νερό με το μάτι μέχρι να γίνει ένας λίγο πηκτός χυλός
Dip the onion circles into the batter and fry on medium until they are gold and brown. Ready!!!
Βουτάτε τις ροδέλες στο χυλό και τηγανίζετε σε μέτρια με δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Έτοιμα!!!!

When the potatoes are ready it'll be the time for the construction of the burgers!
Αφού τηγανίσετε και τις πατάτες σας ήρθε η μεγάλη ώρα για την συναρμολόγηση!
Cut the buns in half. Put a little bbq sauce on both sides. Place the lettuce and then on top the tomato slice (it helps so the bun doesn't soak the tomato juices). Next place the burger with the melted cheddar. On top of the burger-cheddar goes the bacon slice(or slices) and the last but not least the bun top. Serve with the potatoes and the onion rings. Enjoy!!!
Κόψτε το ψωμάκι στη μέση. Βάλτε λίγη μπάρμπεκιου σως και στα 2 μέρη από το ψωμάκι. Βάλτε το μαρούλι και μετά από πάνω την ντομάτα (βοηθάει στο να μη διαλυθεί το ψωμάκι από τα υγρά της ντομάτας). Στη συνέχεια το μπιφτέκι με το λιωμένο cheddar. Πάνω από το μπιφτέκι το μπέικον και μετά στο πάνω μέρος από το ψωμάκι. Σερβίρετε με πατάτες και Onion rings. Καλή σας όρεξη!!!
My own burgers!! - Τα δικά μου burgers!!


You Might Also Like

0 σχόλια