What's best during the holidays than a house full of Christmas smells. It gets you ready for Christmas and it changes you mood to the best you could ever have! So get ready and make this amazing potpourri that will lift up your spirit.
There are two kinds of potpourri you could make. First one the dried one that will make any room in your house smell fantastic every day and the stove-top potpourri that will smell for as long as you simmering it on your stove-top.
Τι καλύτερο κατά την διάρκεια των εορτών από ένα σπίτι γεμάτο με Χριστουγεννιάτικες μυρωδιές. Σε προετοιμάζει για τα Χριστούγεννα και σε αλλάζει στην καλύτερη διάθεση σου! Οπότε ετοιμάσου και φτιάξε το καταπληκτικό ποτ-πουρί που θα σου φτιάξει τη διάθεση.
Υπάρχουν δύο ειδών ποτ-πουρί που μπορείτε να φτιάξετε. Το πρώτο είναι το αποξηραμένο που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολάει κάθε μέρα και το ποτ-πουρί που για όσο σιγοβράζετε στο μάτι της κουζίνας σας θα μυρίζει.
The process of drying fruit is simple. Citrus fruits like oranges, lemons and limes are perfect for potpourri because they retain their shape and color when dried.
- Cut citrus fruits into 1/8"-think slices.
- Place fruit slices on a wire rack.
- Heat at 200 F degrees for about two hours, turning the fruit slices every half hour. Leave the over door open so moisture can escape.
- If the fruit is not completely dry after two hours, keep heating in 30 minute increments, checking to make sure that the fruit doesn't burn.
Note: Avoid drying fruits like peaches and apricots, which are too moist and tend to be sticky when dehydrated.
Η διαδικασία της αποξήρανσης φρούτων είναι απλή. Τα εσπεριδοειδή φρούτα όπως τα πορτοκάλια, λεμόνια και λάιμ είναι ότι πρέπει για ποτ-πουρί επειδή το σχήμα τους και το χρώμα τους δεν χαλάει ενώ αποξηραίνονται.
- Κόψτε τα φρούτα σε φέτες των 0.3 εκατοστών σε πάχος.
- Τοποθετήστε τις φέτες σε σχάρα.
- Ανοίξτε τον φούρνο στους 90 με 100 βαθμούς Κελσίου και αφήστε τα φρούτα για περίπου δύο ώρες, αλλάξτε πλευρά τα φρούτα κάθε μισή ώρα. Όταν θα είναι έτοιμα αφήστε τα στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη ώστε να φύγει η υγρασία.
- Εάν τα φρούτα δεν έχουν στεγνώσει μετά από δύο ώρες, συνεχίστε να τα ψήνετε στο φούρνο με προσαυξήσεις της μισής ώρας, τσεκάροντας μην καούνε.
Σημείωση: Αποφύγετε να αποξηράνετε φρούτα όπως ροδάκινα και βερίκοκα, τα οποία περιέχουν πολύ υγρασία και συνηθίζουν να κολλάνε όταν αποξηραίνονται.
Citrus rinds and other fruit peels add texture to your potpourri. So don't throw them away, use them! The process is the same as with the fruit slices.
- Peel your fruit with a sharp knife or wide vegetable peeler. Keep the rinds in long ribbons if you can. the long peels twist dramatically as they dry.
- Place fruit peels on a baking sheet lined with parchment paper, and heat in a 200 F degree oven for about two hours, turning them over every half an hour.
- If the fruit still has leaves attached, add those to the baking sheet for drying as well.
Οι φλούδες των φρούτων προσθέτουν υφή στο ποτ-πουρί σας. Οπότε μην τα πετάξετε, χρησιμοποιήστε τα! Η διαδικασία είναι η ίδια με τις φέτες φρούτων.
- Ξεφλουδίστε τα φρούτα με ένα κοφτερό μαχαίρι ή τον αποφλοιωτή λαχανικών. Κρατήστε τις φλούδες σε μακριές λωρίδες εάν μπορείτε, οι μακριές φλούδες γυρίζουν δραματικά όσο αποξηραίνονται.
- Τοποθετήστε τις φλούδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα, ο φούρνος πρέπει να είναι στους 90 με 100 βαθμούς Κελσίου και να τα ψήσετε για 2 ώρες περίπου, γυρίζοντας κάθε μισή ώρα πλευρά.
- Εάν τα φρούτα σας έχουν ακόμη φύλλα τοποθετήστε τα και αυτά για αποξήρανση.
Select spices that will complement the fruit in your potpourri. For example, cinnamon stickes and whole cloves are a must! You can also experiment with herbs like rosemary and thyme, which ass a savory element to the sweeter smelling fruit. Ground cinnamon powder coats the entire mixture in a delicious scent. You can add essential oils made from fruit extracts, like lime oil, to enhance the fragnance.
Επιλέξτε μπαχαρικά που θα συμπληρώνουν τα φρούτα στο ποτ-πουρί σας. Για παράδειγμα, τα ξυλάκια κανέλας και γαρύφαλλα είναι απαραίτητα! Μπορείτε να πειραματιστείτε με βότανα όπως δεντρολίβανο και θυμάρι, που προσθέτουν το αλμυρό στοιχείο στα γλυκά αρωματικά φρούτα. Η σκόνη κανέλας σκεπάζει όλο το μείγμα σε μία υπέροχη μυρωδιά. Μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά έλαια φρούτων, όπως έλαιο λάιμ, για να ενισχύσετε το άρωμά του.
After tou have gathered all your ingredients, place them in a plastic ziplock bag. Shake the bag to evenly distribute the spices, herbs and essential oils. Allow the potpourri to sit in the bag overnight to bring out the scents. Dried fruit potpourri often has trace elements of moisture, so keeping it in a closed bag for a long period of time is not recommended.
Αφού τα έχετε συγκεντρώσει όλα τα υλικά, τοποθετήστε τα όλα σε μία πλαστική σακούλα που κλείνει. Ανακινήστε την σακούλα για να πάνε τα μπαχαρικά, βότανα ή έλαια παντού. Αφήστε το μείγμα στην σακούλα όλο το βράδυ για να αναδειχθούν όλα τα αρώματα. Μην αφήσετε την σακούλα κλειστή για πολύ καιρό γιατί τα ποτ-πουρί φρούτων συνηθίζουν να συγκρατούν υγρασία.
Stove-top potpourri - Ποτ-πουρί της στιγμής
There are two ways of stove-top potpourri. The first one is getting a little extra life out of your dried potpourri by using the stove-top method before disposing of it. Boil two cups of water, pour in the potpouri and reduce to a simmer. The second and fastest way is simply gathering your selected fruit, herbs, spices and oils and pour them into boiling (two cups) water and let it simmer. Either way your house will smell like Christmas!!!! This is a beautiful and easy DIY gifts for a person that loves a warm and Christmas smelling house. Just pour the dried or fresh fruit mixture into a a mason jar with a ribbon and a cute card with instructions!
Υπάρχουν δύο τρόποι για το ποτ-πουρί της στιγμής. Με το πρώτο κερδίζετε λίγο παραπάνω ζωή από το αποξηραμένο ποτ-πουρί πριν το πετάξετε. Βράζετε δύο κούπες νερό, βάζετε το ποτ-πουρί σας στο νερό και το χαμηλώνετε να σιγοβράζει. Ο δεύτερος και πιο γρήγορος τρόπος είναι απλά να συγκεντρώσετε τα επιλεγμένα φρούτα, μπαχαρικά, βότανα και έλαια και να τα ρίξετε στο νερό που βράζει (δύο κούπες) και να το αφήσετε να σιγοβράζει. Με οποιοδήποτε τρόπο το σπίτι σας θα μυρίζει σαν Χριστούγεννα!!! Το ποτ-πουρί είναι και ένα όμορφο και εύκολο DIY δώρο για ένα άτομο που λατρεύει το σπίτι του να μυρίζει ζεστασιά και Χριστούγεννα. Απλά τοποθετήστε το μείγμα των αποξηραμένων ή φρέσκων φρούτων σε ένα βαζάκι με μία κορδέλα και μια γλυκιά καρτούλα με τις οδηγίες!
0 σχόλια