Yummy

Banoffee- μπανόφι (Άκης πετρετζίκης)

9:48 μ.μ.


ΥΛΙΚΑ

1 κουτί μπισκότα τύπου digestive
50 γρ. βούτυρο
2 ζαχαρούχα γάλατα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
3-4 μπανάνες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3,5 ώρες κλειστό το κουτί μέσα στο νερό. Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράζει πάρα πολύ. Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Το αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλεντερ τα μπισκότα με το βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση του ταψιού με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε την καραμέλα από τα ζαχαρούχα γάλατα βάζουμε μια στρώση από μπανάνες και στο τελος τη σαντιγύ.

Πώς θα κάνουμε το ζαχαρούχο-καραμέλα:

  1. Αφαιρείτε την ετικέτα από το κουτί και κάνετε στο πάνω μέρος του δυο μικρές τρύπες με το ανοιχτήρι. (Αν δεν το κάνετε παίρνετε το ρίσκο αντί για γλυκό να έχετε ενα ωραίο πυροτέχνημα σε περίπτωση που εκραγεί).
  2. Το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι μεσα στο οποίο βαζετε νερό που όμως δεν πρεπει να ειναι πολύ ψηλά για να μη μπει μεσα στο κουτί από τις τρύπες που ελπίζω να ανοίξατε (Υπολογίστε περ. δύο εκατοστά πιο χαμηλά από το πάνω μερος του κουτιού.) Το βάζετε σε μέτριο φούρνο (ή ακόμα και στο μάτι της κουζίνας)
  3. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Κάθε τόσο θα πρέπει να προσθετετε κι άλλο νερό για να αντικαθιστάτε αυτό που εξατμίζεται.
  4. Αφήνετε για 3 - 4 ώρες. Όσο περισσοτερο το αφηνετε τόσο πιο σκούρο και πηχτό θα γίνει.
  5. Όταν το βγάλετε από το κατσαρολάκι ανοίξτε με το ανοιχτήρι και αδειάστε σε ένα μπολ όπου θα το ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

You Might Also Like

3 σχόλια

  1. αυτο με τις τρυπες ειναι λαθος. Αν κανεις τρυπες θα βγει το ζαχαρουχο ολο εξω την ωρα που το αφηνεις στο νερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη συνταγη πανω λεει να ειναι καλυμμενα τα κουτια με νερο.κατω λεει 2 εκατ.κατω απο το πανω μερος.και γω νομιζω ειναι λαθος.το πρωτο ειναι σωστο.κλειστα τα βραζουμε να κρυωσουν και μετα τα ανοιγουμε.εσυ τι λες Ακη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έφαγα από τον άκη τις πανσέτες στο φούρνο και ξετρελάθηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή